Perustulo sillisalaatin sijaan

Byrokratiasta, erilaisten tukien sillisalaatista ja tehottomuudesta tulisi siirtyä perustuloon. 

Perustulo kannustaa työntekoon, ei jätä väliinputoajia ja yksinkertaisuudessaan säästää byrokratiassa. Perustulo vähentää syrjäytymistä koska työtä voi tehdä aina. Perustulolta ei putoa pois, vaikka alkaisi opiskella tai aloittaisi yrityksen, joka ei vielä tuota heti koko elantoa. Kannustinloukkuja ei ole, vaan työstä jäisi aina käteen lisää. 

Perustulo parantaisi myös pienyrittäjien asemaa koska pieni toimeentulo olisi aina taattu. Tämä lisäisi yrittäjiä ja siten vähentäisi työttömyyttä. 

Perustulo on nykyjärjestelmään verrattuna kustannusneutraali. Tämän lisäksi massiivisen byrokratian keventyssä alan työntekijät pääsisivät paperipelin sijaan auttamaan niitä, jotka tarvisevat eniten apua.

Tue vaalikampanjaani
-Pekka Haavisto
"Olen tutustunut Siruun mm. Vihreiden elinkeinopoliittisesa työryhmässä. Siru on vihreän talouden asiantuntija, jolla on näkemystä niin pk-yritysten toimintaedellytysten parantamisesta kuin yhteiskuntamme isoista tulevaisuuden haasteistakin. Hänellä on myös kykyä etsiä toimiva ratkaisuja. Tällaisia päättäjiä Suomi tarvitsee."
-Ville Niinistö
"Tunnen Sirun pitkältä ajalta ja voin suositella häntä lämpimästi mitä vaativimpiin valtiollisiin tehtäviin."
-Heidi Hautala
"Tunnen Sirun hyvin vihreiden puoluehallituksen työstä. Siru olisi erinomainen kansanedustaja, hän toisi eduskuntaan uutta virtaa. Hän on aktiivinen, suorapuheinen ja luova ja hänellä on todella hyvä asiantuntemus ympäristöpolitiikassa."
-Anni Sinnemäki
"Siru on tarmonpesä, jolla on laaja asiantuntemus ja kyky keksiä luovia ratkaisuja."
-Satu Hassi