1.1.2021

Omaisuuden hukkaaminen: Rantatontti

Onko Vantaalla uimarantoja ja rahaa riittävästi? Yksi Pitkäjärven rannan upeimmista rantatonteista sattuu olemaan Vantaan omistuksessa. Viranhaltijat ehdottivat sen myyntiä 5000 euron hintaan. Kritisoin hintaa voimakkaasti, ja se nousikin 36 880 euroon, mutta tätäkin on pidetty monilla foorumeilla voimakkaasti alihinnoiteltuna (noin 20-25% hinnasta).

Vantaalla on pula uimarannoista: Vetokangas on tupaten täynnä, samoin Kuusjärvi. Pienetkin, pyörä- ja kävelymatkan päässä olevat rannat helpottavat osaltaan tilannetta. Samalla ne ovat esimerkiksi autottomien lasten saavutettavissa. Uimarannat ovat yksi halvimmista harrastuksista ja alueiden viihtyvyys- ja vetovoimatekijöistä.

Asuaksyhdistyksiltä ei kysytty mitään, vaikka asukkailta saamani tiedon mukaan 7 asukasyhdistystä on aiemmin ollut kaupungin suuntaan aloitteellinen. 

Vaihtoehtoja tälle kaupalle olisi

  1. Isompi hinta, jollon ei tuhlata veronmaksajien omaisuutta. Jos sitä ei saa nyt, myydä sitten kun saa järjellisen hinnan. 
  2. Antaa ranta asukasyhdistysten käyttöön.
  3. Kaupunki kunnostaa uimarannaksi nyt tai myöhemmin.
  4. Myydä ehdollisena (ehtona kaikille avoin ranta), mutta mielellään silloinkin hinta säällisellä tasolla.

Käytännössä omaisuuden lahjoittaminen ei kuitenkaan ole asukkaiden etu. Pääkaupunkiseudulla rantatontin arvo ei totisesti laske.

Asiasta äänestettiin kaupunginhallituksessa. Itse nostin esiin alhaisen hinnan, rantojen pulan sekä sen että asukasyhdistyksillä ei ole mitään kysytty. Kauppa on ilmeisesti tulossa vielä tammikuun valtuustoon. Tontin myymistä kannatti Kokoomus ja SDP ja Vihreät vastustivat, ps äänesti tyhjää. Tontin myynti tulee tammikuun valtuustoon, joten tähän voi vielä vaikuttaa.

#Talous #Pitkäjärvi #Uimaranta #Uiminen #Lapset

Rantaa ei saa myydä, Länsi-Vantaalla tulee olla rantoja. Vetokannas on liikansoitettu kesäisin ja juuri kuulin, ettei Kuusijärvelle ja Vetokannakselle enää anneta (maksu 35€ avain, 70€ kausi) pukukoppien avaimia ruuhkan vuoksi. Olisi hyvä lisätä mahdollisuuksia ihan kansanterveydenkin nimissä.

21.1.2021 18:37
Tuku Ossokka

Missään tapauksessa tonttia ei saa myydä!
Länsivantaalle tarvitaan lisää lähivirkistyspaikkoja. Hämeenkylään on tullut valtavasti lisäasutusta. Pitkäjärven rantatontti on kuin heille suunniteltu, kävelymatkan päässä.
Tuolla myyntituotolla ei kaupungin taloutta juuri paikata.
Olen varma,että käyttäjät ovat valmiita maksamaan kaupungin kassaan ne eurot
joilla kulut katetaan!

21.1.2021 20:15
Nimetön Ritva Erlund

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kysymyksellä vähennän roskapostia.
Tue vaalikampanjaani
-Pekka Haavisto
"Olen tutustunut Siruun mm. Vihreiden elinkeinopoliittisesa työryhmässä. Siru on vihreän talouden asiantuntija, jolla on näkemystä niin pk-yritysten toimintaedellytysten parantamisesta kuin yhteiskuntamme isoista tulevaisuuden haasteistakin. Hänellä on myös kykyä etsiä toimiva ratkaisuja. Tällaisia päättäjiä Suomi tarvitsee."
-Ville Niinistö
"Tunnen Sirun pitkältä ajalta ja voin suositella häntä lämpimästi mitä vaativimpiin valtiollisiin tehtäviin."
-Heidi Hautala
"Tunnen Sirun hyvin vihreiden puoluehallituksen työstä. Siru olisi erinomainen kansanedustaja, hän toisi eduskuntaan uutta virtaa. Hän on aktiivinen, suorapuheinen ja luova ja hänellä on todella hyvä asiantuntemus ympäristöpolitiikassa."
-Anni Sinnemäki
"Siru on tarmonpesä, jolla on laaja asiantuntemus ja kyky keksiä luovia ratkaisuja."
-Satu Hassi