5.4.2018

Altistuneiden koulut, hyvinvointiohjelmassa kiusaaminen ja henkilöstökertomus valtuustossa

Vantaalla kiusataan eniten, terveitä koulutiloja ei tarvita ja henkilöstö sairastaa. Valtuustossa on hyvinvointiohjelma, altistuneiden tilat sekä henkilstökertomus.

Hyvinvointiohjelma

Kiitos valmistelulle hyvästä hyvinvointiohjelmasta. Haasteet ovat suuret.

Vantaan kouluissa kiusataan eniten, ja koulujen sisäilmaongelmat sairastuttavat. Valtuustoinfossa jäi vielä minulle hahmoton käsitys miten konkreettisesti päiväkodeissa parannetaan nykyisestä. Pieni resurssilisäys on hyvä, mutta se ei  ratkaise näin massiivista ongelmaa. Kiitos koko valtuustolle että asiaan kiinnitettiin huomiota. 

Nyt tulee verrata missä kouluissa on onnistuttu ja missä ei, ja hyvät käytännöt tulee levittää niistä paikoista missä kiusaaminen on suitsittu. Kiusaaminen jättää arvet loppu elämäksi. Sille tulee olla nollatoleranssi.

Hyvinvointiin vaikuttavat myös sisäilmaongelmat, mutta niistä myöhemmin. Vantaalla on kuitenkin suhteessa paljon 70 - 80 -luvulla rakennettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia, joiden käyttöiäksi laskettiin 30 vuotta. Juhani Pirinen ja muut asiantuntijat varoittavat juuri näiden rakennusten olevan iässä, jossa kannattaa miettiä laitetaanko vuosittain paikkailuun iso raha vai tehdäänkö ehkä pitkällä juoksulla vähän halvemmalla uusi koulu. Tässä ei saisi vuosikohtainen investointikatto olla kalliiden päätösten pakottajana, vaan asiaa tulee katsoa koko valtuustokauden ajalla.

Mutta joka tapauksessa: tämän ajan rakennuskanta mitä meillä on runsaasti, synnyttää riskejä lasten terveydelle.

Vanhusten yksinäisyys on repivää, itsemurhariski korkea ja keinot vähentää yksinäisyyttä liian pienet. Ikäihmisten kotihoito on riittämätöntä ja ajettu tehokkuusajattelulla epäinhimilseksi. Laitoksissa vanhukset saattavat joutua eroon puolisostaan. Joillain vanhuksilla on myös toimeentulo niukkaa.

HSL:n strategialuonoksesta painotetaan vahvasti runkolinjoja, mutta ei puhuta mitään ihmisistä, joiden pitäisi päästä liikkumaan vaikka ei enää tai vielä tai jostain muusta syystä ole autoa.

Altistuneiden tilat

Samantyyppinen aloite oli minulla puolitoista kuukautta ennen Norrenaa. Vastaus oli huono. 

Sivistystoimi ei tiedä koulujen ja päiväkotien sisäilmasta sairastuneiden lasten määrää. Eikä edes selvitä. Aloitteen vastauksesta ei selvinnyt edes paljonko on oireilmoituksia on tullut mistäkin koulusta. Vaikka sinänsä oireilmoitukset kertovat enemmänkin siitä, missä kouluissa on kysytty niitä, ja kuinka moni sattumalta tietää mitä ovat sisäilmaoireet. Jos Sivistysttoimi haluaa tietää rakennusten terveysvaikutuksista, se teettää niissä ammattimaisen oirekyselyn.

Tässä puheeni: 

”Samaisensisältöisen aloitteen tein pari kuukautta valtuutettu Norrenaa aiemmin ja näihin vastattiin samalla - yhtä puutteellisesti. Ja aiheen käsittely jatkuu.

Valtakunnallisesti 40 prosenttia opettajista saa sisäilmasta terveyshaittaa. 
- Miten varmistetaan että Vantaalla että lapset eivät sairastu?

OAJ:n kyselyn mukaan 80 prosenttia opettajista on sisäilmaongelmaisissa tiloissa. 
- Miten varmistetaan että lapset eivät altistu aikuisten tapaan?

Aloitteeseen vastanneiden virkamiesten mukaan tiedossa on vain pahasti 3 sisäilmasta kärsivää. Tämä ei perustu mihinkään dataan, oireikyselyyn tai edes tilastoon sadoista oireilmoituksista. Vastaus on huono. Minäkin tiedän useamman, jonka koulunkäynti on erittäin vaikeaa. On riski, että sivistystoimeessa ei tiedetä miten paljon lapset oireilevat.

Tähän toki auttaa kaupunginhallituksen päättämä syksyn oirekysely joka soveltuu lapsille. Se siis menee ilmeisesti menee syksyllä, koska tarjouspyynnön kirjoittaminen on vaikeaa.

Kerronpa esimerkin yhden perheen arjesta: 
Poika käy yläastetta. Jos maanantaina voi olla 4 tuntia koulussa, se on koko perheen juhlapäivä. Maanantai on yleensä kaksi ja puoli tuntia, tiistai lyhyempi. Loppuviikon menee sairastaessa. Kokeet tehdään hirveässä päänsäryssä. Lapsi on hyvin sairas,

Monella on allergialääkkeet tapissa, vaikka niiden avulla koulunkäynti sisäilmaongelmaisissa tiloissa on varaallista.

Ja tällaisia lapsia on Vantaalla monta. Ja vielä useamman sisäilmasairaudet ovat vasta etenemässä tuohon vaiheeseen. He voivat olla esimerkiksi joissain tiloissa rajoitetusti, mutta saavat toistuvasti vakavia oireita. Ja sairaus etenee niin kauan kuin sairastuttavissa tiloissa on pakko olla.

Vantaan linja on että lapsien, jotka sairastuvat vantaalaisissa päiväkodeissa ja kouluissa, pitäisi muuttaa pois Vantaalta.

Tiedän sivistystoimea useamman perheen jotka ovat muuttaneet pois homekoulujen vuoksi Vantaalta.

Kuitenkin terveitä tiloja olisi helppo saada. Kopioidaan vaikka Nurmijärven Klaukkalassa oleva terveen sisäilman paviljonki tänne.

Tai vielä helpompaa: kun hankitaan uutta, laitetaan hankintojen kriteeriksi sellaiset kriteerit, että myös puhtaita, myrkyttömiä ja terveitä tiloja tarjoavat rakentajat pääsevät osallistumaan.

Esimerkiksi tänään kaupunginhallitukselle oli tiedoksi kuuden parakkipäiväkodin tilaus. Ja koska osallstua sai vain ne yritykset, jotka olivat jo viime vuoden aikana päässeet toteuttamaan 3 JULKISTA tilausta(*), tarjouksia oli vain yksi ja sekään ei ehdi toimittaa kaikkia ajoissa.

Näin pieni piiri pyörii ja loput eivät pääse kunnille tarjoamaan. Avointa kilpailua rajataan rankasti. Eikä sillä saada rakentamisen laatua.

Porvoossa 2 vuotta sitten tilattu metalliparakki on homeessa. Nyt Porvoossa etsitään nimenomaan myrkytöntä, altistuneille sopivaa koulua.

Tuusulan Sivistystoimen johtaja käy neuvotteluja Trähus ab:n kanssa myrkyttömästä, altistuneille sopivasta täyspuisesta koulusta.

Esimerkiksi CLT-paviljongit ja koulut nousevat nopeasti. Ranua päätti, tilasi ja sai valmiiksi kesäloman aikana 400 oppilaan CLT koulun. Käyttäjät ovat tyytyväisiä.

Myös suhteellisen puhtaita olemassa olevia tiloja tulee hyödyntää. Tuomelan koulussa voi monet opettajat olla jotka eivät muissa kouluissa voi. Jos Tuomelaan saadaan 1-6 luokat niin sinne voitaisiin siirtää niitä oppilaita jotka ovat sairastuneet esimerkiksi Askistossa, Rajatorpassa, Varistossa ja Kaivokselassa. 

Niitä saa myös liimattomina, erityispuhtaina tiloina. Mutta tällaisten tarjoajat eivät ole voineet osallistua Vantaan kilpailutukseen.

Vetoan teihin,hyvät teknisen lautakunan jäsenet, arvoisa kaupunginjohtaja viljanen ja arvoisat virkamiehet: Olisiko aika muuttaa tarjouskilpailujen kriteereitä. Nyt tuli vain yksi tarjous. Suolaisilla vuokrahinnoilla, joihin verrattuna rakentaminen tulisi kokonaistaloudellisemmaksi, mutta tämä on toinen asia.

Enää ei ole sisäilmaongelmien vähättelyn ja kieltämisen aika. Nyt on aika tehdä töitä niiden poistamiseksi.

Kaupunginjohtaja Viljanen: tämä on suuri haaste. Toreilla ja turuille Vantaata verrataan Espooseen, joka rakentaa sisäilmaongelmia pois aivan eri tahtia kuin Vantaa. Se vaikuttaa isosti Vantaan maineeseen.

On aika tilata terveet koulut ja päiväkodit ja pitää ilmastointi päällä. Korjata kunnolla ja rakentaa tällä valtuustokaudella, ehkä myös etupainotteisesti.

Kaikilla pitäisi olla oikeus terveisiin koulutiloihin, joissa ei sairastu.
Mutta nyt pitäisi pikimiten oikeus ja mahdolisuus siihe että kaikilla olisi mahdollisuus käydä koulua.”

(*) Kuulin valmistajalta että Vantaan kriteerit tarjouspyyntöön ovat noin tiukat, enkä saanut kysymykseeni vastausta kaupunginhallituksessa.

Henkilöstökertomus

Tässä puheeni. 
”Lastensuojelussa ja vanhusten kotipalveluissa on eritätin vaikea pitää työntekijöitä. Lehdistä olemme saaneet lukea että työntekijät eivät koe voivansa tehdä työtään hyvin, koska väkeä on liian vähän. Resurssit ovat liian niukat.
Rekrytöintihaateisteita on myös lastentarhanopettajilla. Kyse on arvostuksesta, kyse on tasa-arvosta, ja kyse on ihan siitä että saadaan laadukasta varhaiskasvatusta. Kyse on myös palkasta.
Pitäisi puhua myös laadukkaasta vanhustenhoidosta. Liian niukoilla resursseilla se ei onnistu.
Henkilöstökertomus tuo esiin paljon poissaoloja, ja hienoa tämä 5 päivän omailmoitus, mutta mielestäni tähän tulisi kiinnittää vielä huomiota.”
Miesten ja naisten palkkaerot ovat selkeät mm. opettajilla, ja asiaa selitetään tuntimäärillä. Vain muutama koulu on siirtymässä vuosipohjaiseen palkkaukseen.
Pienipalkkaiset naisten alat kärsivät kiky-sopimuksesta eniten. Kiky-sopimus vei kuntatyöntekijöiltä rahaa valtion kassaan.
On outoa, että sairaspoissaoloja on niin paljon eikä omailmoitus koske kaikkia.
Linkit:
Tässä koko lista:

 

Esityslista
§OtsikkoLiitteet
 Esityslistan kansilehti-
1Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus-
2Pöytäkirjan tarkastaminen-
3Eron myöntäminen Niilo Kärjelle valtuustovaliokunnan jäsenen tehtävästä-
4Eron myöntäminen Johannes Niemiselle valtuustovaliokunnan varajäsenen tehtävästä ja täydennysvaalin toimittaminen-
5Vantaan kaupungin vahinkorahaston pääoman korottaminen-
6Henkilöstökertomus 20171 kpl
7Vantaan hyvinvointiohjelma 2018 - 20221 kpl
8Sosiaali- ja potilasasiamiehen raportti toimintavuodelta 20171 kpl
9Tilakeskuksen ja kuntatekniikan keskuksen vuonna 2017 valmistuneet merkittävät toimitila- ja kunnallistekniikan investointihankkeet2 kpl
10Valtuustokauden strategisten päämäärien 2013–2017 mittarien ja strategiaan sisältyvien ohjelmien loppuraportti1 kpl
11Vastaus Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän ja Vihreiden valtuustoryhmän sekä 11 muun valtuutetun aloitteeseen asiakasmitoituksesta Vantaan lastensuojelun sosiaalityössä1 kpl
12Vastaus Vaula Norrenan ja 22 muun valtuutetun aloitteeseen sisäilmasairaille sopivien koulutilojen saamiseksi eri puolille Vantaata1 kpl
13Vastaus Tanja Vahvelaisen ja 38 muun valtuutetun aloitteeseen vuoroasumisen saamiseksi oppilaaksioton ja koulukyydin perusteeksi1 kpl
14Asemakaavan muutos 002311, 64 Kuninkaala, 66 Hakkila, 93 Vaarala, 94 Hakunila, 96 Itä-Hakkila, 97 Kuninkaanmäki3 kpl
15Asemakaavamuutos 002261, ja tonttijako sekä tonttijaon muutos 60 Hiekkaharju / Kulleropuisto3 kpl
16Asemakaavan muutos 002347 sekä tonttijaon muutos, 61 Tikkurila / Kukkakedon päiväkoti2 kpl
17Asemakaava 403500 ja tonttijako, 40 Ylästö / Sutars 23 kpl
18Asemakaavan muutos 002295 ja tonttijako sekä tonttijaon muutos, 70 Koivukylä / Asolanväylä 48-503 kpl
19Asemakaavamuutos 002328 sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, 18. Vantaanlaakso / Vaisala2 kpl
20Asemakaavan muutos nro 002334, 23.Kivistö / Paasitie 7b3 kpl
Kokousmateriaali:
Kaupunginvaltuusto esityslista 09.04.2018 18:00 (A, J)
« Paluu edelliselle sivulle

 

 

Avainsanat: Altistunneet, altistuminen, homekoulu, vanhusten yksinäisyys, ikäihmiset, vanhusten kotihoito, henkilöstön hyvinvointi, sairaspoissaolot.

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kysymyksellä vähennän roskapostia.
Tue vaalikampanjaani
-Pekka Haavisto
"Olen tutustunut Siruun mm. Vihreiden elinkeinopoliittisesa työryhmässä. Siru on vihreän talouden asiantuntija, jolla on näkemystä niin pk-yritysten toimintaedellytysten parantamisesta kuin yhteiskuntamme isoista tulevaisuuden haasteistakin. Hänellä on myös kykyä etsiä toimiva ratkaisuja. Tällaisia päättäjiä Suomi tarvitsee."
-Ville Niinistö
"Tunnen Sirun pitkältä ajalta ja voin suositella häntä lämpimästi mitä vaativimpiin valtiollisiin tehtäviin."
-Heidi Hautala
"Tunnen Sirun hyvin vihreiden puoluehallituksen työstä. Siru olisi erinomainen kansanedustaja, hän toisi eduskuntaan uutta virtaa. Hän on aktiivinen, suorapuheinen ja luova ja hänellä on todella hyvä asiantuntemus ympäristöpolitiikassa."
-Anni Sinnemäki
"Siru on tarmonpesä, jolla on laaja asiantuntemus ja kyky keksiä luovia ratkaisuja."
-Satu Hassi
5.4.2018

Altistuneiden koulut, hyvinvointiohjelmassa kiusaaminen ja henkilöstökertomus valtuustossa

Vantaalla kiusataan eniten, terveitä koulutiloja ei tarvita ja henkilöstö sairastaa. Valtuustossa on hyvinvointiohjelma, altistuneiden tilat sekä henkilstökertomus.

Hyvinvointiohjelma

Kiitos valmistelulle hyvästä hyvinvointiohjelmasta. Haasteet ovat suuret.

Vantaan kouluissa kiusataan eniten, ja koulujen sisäilmaongelmat sairastuttavat. Valtuustoinfossa jäi vielä minulle hahmoton käsitys miten konkreettisesti päiväkodeissa parannetaan nykyisestä. Pieni resurssilisäys on hyvä, mutta se ei  ratkaise näin massiivista ongelmaa. Kiitos koko valtuustolle että asiaan kiinnitettiin huomiota. 

Nyt tulee verrata missä kouluissa on onnistuttu ja missä ei, ja hyvät käytännöt tulee levittää niistä paikoista missä kiusaaminen on suitsittu. Kiusaaminen jättää arvet loppu elämäksi. Sille tulee olla nollatoleranssi.

Hyvinvointiin vaikuttavat myös sisäilmaongelmat, mutta niistä myöhemmin. Vantaalla on kuitenkin suhteessa paljon 70 - 80 -luvulla rakennettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia, joiden käyttöiäksi laskettiin 30 vuotta. Juhani Pirinen ja muut asiantuntijat varoittavat juuri näiden rakennusten olevan iässä, jossa kannattaa miettiä laitetaanko vuosittain paikkailuun iso raha vai tehdäänkö ehkä pitkällä juoksulla vähän halvemmalla uusi koulu. Tässä ei saisi vuosikohtainen investointikatto olla kalliiden päätösten pakottajana, vaan asiaa tulee katsoa koko valtuustokauden ajalla.

Mutta joka tapauksessa: tämän ajan rakennuskanta mitä meillä on runsaasti, synnyttää riskejä lasten terveydelle.

Vanhusten yksinäisyys on repivää, itsemurhariski korkea ja keinot vähentää yksinäisyyttä liian pienet. Ikäihmisten kotihoito on riittämätöntä ja ajettu tehokkuusajattelulla epäinhimilseksi. Laitoksissa vanhukset saattavat joutua eroon puolisostaan. Joillain vanhuksilla on myös toimeentulo niukkaa.

HSL:n strategialuonoksesta painotetaan vahvasti runkolinjoja, mutta ei puhuta mitään ihmisistä, joiden pitäisi päästä liikkumaan vaikka ei enää tai vielä tai jostain muusta syystä ole autoa.

Altistuneiden tilat

Samantyyppinen aloite oli minulla puolitoista kuukautta ennen Norrenaa. Vastaus oli huono. 

Sivistystoimi ei tiedä koulujen ja päiväkotien sisäilmasta sairastuneiden lasten määrää. Eikä edes selvitä. Aloitteen vastauksesta ei selvinnyt edes paljonko on oireilmoituksia on tullut mistäkin koulusta. Vaikka sinänsä oireilmoitukset kertovat enemmänkin siitä, missä kouluissa on kysytty niitä, ja kuinka moni sattumalta tietää mitä ovat sisäilmaoireet. Jos Sivistysttoimi haluaa tietää rakennusten terveysvaikutuksista, se teettää niissä ammattimaisen oirekyselyn.

Tässä puheeni: 

”Samaisensisältöisen aloitteen tein pari kuukautta valtuutettu Norrenaa aiemmin ja näihin vastattiin samalla - yhtä puutteellisesti. Ja aiheen käsittely jatkuu.

Valtakunnallisesti 40 prosenttia opettajista saa sisäilmasta terveyshaittaa. 
- Miten varmistetaan että Vantaalla että lapset eivät sairastu?

OAJ:n kyselyn mukaan 80 prosenttia opettajista on sisäilmaongelmaisissa tiloissa. 
- Miten varmistetaan että lapset eivät altistu aikuisten tapaan?

Aloitteeseen vastanneiden virkamiesten mukaan tiedossa on vain pahasti 3 sisäilmasta kärsivää. Tämä ei perustu mihinkään dataan, oireikyselyyn tai edes tilastoon sadoista oireilmoituksista. Vastaus on huono. Minäkin tiedän useamman, jonka koulunkäynti on erittäin vaikeaa. On riski, että sivistystoimeessa ei tiedetä miten paljon lapset oireilevat.

Tähän toki auttaa kaupunginhallituksen päättämä syksyn oirekysely joka soveltuu lapsille. Se siis menee ilmeisesti menee syksyllä, koska tarjouspyynnön kirjoittaminen on vaikeaa.

Kerronpa esimerkin yhden perheen arjesta: 
Poika käy yläastetta. Jos maanantaina voi olla 4 tuntia koulussa, se on koko perheen juhlapäivä. Maanantai on yleensä kaksi ja puoli tuntia, tiistai lyhyempi. Loppuviikon menee sairastaessa. Kokeet tehdään hirveässä päänsäryssä. Lapsi on hyvin sairas,

Monella on allergialääkkeet tapissa, vaikka niiden avulla koulunkäynti sisäilmaongelmaisissa tiloissa on varaallista.

Ja tällaisia lapsia on Vantaalla monta. Ja vielä useamman sisäilmasairaudet ovat vasta etenemässä tuohon vaiheeseen. He voivat olla esimerkiksi joissain tiloissa rajoitetusti, mutta saavat toistuvasti vakavia oireita. Ja sairaus etenee niin kauan kuin sairastuttavissa tiloissa on pakko olla.

Vantaan linja on että lapsien, jotka sairastuvat vantaalaisissa päiväkodeissa ja kouluissa, pitäisi muuttaa pois Vantaalta.

Tiedän sivistystoimea useamman perheen jotka ovat muuttaneet pois homekoulujen vuoksi Vantaalta.

Kuitenkin terveitä tiloja olisi helppo saada. Kopioidaan vaikka Nurmijärven Klaukkalassa oleva terveen sisäilman paviljonki tänne.

Tai vielä helpompaa: kun hankitaan uutta, laitetaan hankintojen kriteeriksi sellaiset kriteerit, että myös puhtaita, myrkyttömiä ja terveitä tiloja tarjoavat rakentajat pääsevät osallistumaan.

Esimerkiksi tänään kaupunginhallitukselle oli tiedoksi kuuden parakkipäiväkodin tilaus. Ja koska osallstua sai vain ne yritykset, jotka olivat jo viime vuoden aikana päässeet toteuttamaan 3 JULKISTA tilausta(*), tarjouksia oli vain yksi ja sekään ei ehdi toimittaa kaikkia ajoissa.

Näin pieni piiri pyörii ja loput eivät pääse kunnille tarjoamaan. Avointa kilpailua rajataan rankasti. Eikä sillä saada rakentamisen laatua.

Porvoossa 2 vuotta sitten tilattu metalliparakki on homeessa. Nyt Porvoossa etsitään nimenomaan myrkytöntä, altistuneille sopivaa koulua.

Tuusulan Sivistystoimen johtaja käy neuvotteluja Trähus ab:n kanssa myrkyttömästä, altistuneille sopivasta täyspuisesta koulusta.

Esimerkiksi CLT-paviljongit ja koulut nousevat nopeasti. Ranua päätti, tilasi ja sai valmiiksi kesäloman aikana 400 oppilaan CLT koulun. Käyttäjät ovat tyytyväisiä.

Myös suhteellisen puhtaita olemassa olevia tiloja tulee hyödyntää. Tuomelan koulussa voi monet opettajat olla jotka eivät muissa kouluissa voi. Jos Tuomelaan saadaan 1-6 luokat niin sinne voitaisiin siirtää niitä oppilaita jotka ovat sairastuneet esimerkiksi Askistossa, Rajatorpassa, Varistossa ja Kaivokselassa. 

Niitä saa myös liimattomina, erityispuhtaina tiloina. Mutta tällaisten tarjoajat eivät ole voineet osallistua Vantaan kilpailutukseen.

Vetoan teihin,hyvät teknisen lautakunan jäsenet, arvoisa kaupunginjohtaja viljanen ja arvoisat virkamiehet: Olisiko aika muuttaa tarjouskilpailujen kriteereitä. Nyt tuli vain yksi tarjous. Suolaisilla vuokrahinnoilla, joihin verrattuna rakentaminen tulisi kokonaistaloudellisemmaksi, mutta tämä on toinen asia.

Enää ei ole sisäilmaongelmien vähättelyn ja kieltämisen aika. Nyt on aika tehdä töitä niiden poistamiseksi.

Kaupunginjohtaja Viljanen: tämä on suuri haaste. Toreilla ja turuille Vantaata verrataan Espooseen, joka rakentaa sisäilmaongelmia pois aivan eri tahtia kuin Vantaa. Se vaikuttaa isosti Vantaan maineeseen.

On aika tilata terveet koulut ja päiväkodit ja pitää ilmastointi päällä. Korjata kunnolla ja rakentaa tällä valtuustokaudella, ehkä myös etupainotteisesti.

Kaikilla pitäisi olla oikeus terveisiin koulutiloihin, joissa ei sairastu.
Mutta nyt pitäisi pikimiten oikeus ja mahdolisuus siihe että kaikilla olisi mahdollisuus käydä koulua.”

(*) Kuulin valmistajalta että Vantaan kriteerit tarjouspyyntöön ovat noin tiukat, enkä saanut kysymykseeni vastausta kaupunginhallituksessa.

Henkilöstökertomus

Tässä puheeni. 
”Lastensuojelussa ja vanhusten kotipalveluissa on eritätin vaikea pitää työntekijöitä. Lehdistä olemme saaneet lukea että työntekijät eivät koe voivansa tehdä työtään hyvin, koska väkeä on liian vähän. Resurssit ovat liian niukat.
Rekrytöintihaateisteita on myös lastentarhanopettajilla. Kyse on arvostuksesta, kyse on tasa-arvosta, ja kyse on ihan siitä että saadaan laadukasta varhaiskasvatusta. Kyse on myös palkasta.
Pitäisi puhua myös laadukkaasta vanhustenhoidosta. Liian niukoilla resursseilla se ei onnistu.
Henkilöstökertomus tuo esiin paljon poissaoloja, ja hienoa tämä 5 päivän omailmoitus, mutta mielestäni tähän tulisi kiinnittää vielä huomiota.”
Miesten ja naisten palkkaerot ovat selkeät mm. opettajilla, ja asiaa selitetään tuntimäärillä. Vain muutama koulu on siirtymässä vuosipohjaiseen palkkaukseen.
Pienipalkkaiset naisten alat kärsivät kiky-sopimuksesta eniten. Kiky-sopimus vei kuntatyöntekijöiltä rahaa valtion kassaan.
On outoa, että sairaspoissaoloja on niin paljon eikä omailmoitus koske kaikkia.
Linkit:
Tässä koko lista:

 

Esityslista
§OtsikkoLiitteet
 Esityslistan kansilehti-
1Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus-
2Pöytäkirjan tarkastaminen-
3Eron myöntäminen Niilo Kärjelle valtuustovaliokunnan jäsenen tehtävästä-
4Eron myöntäminen Johannes Niemiselle valtuustovaliokunnan varajäsenen tehtävästä ja täydennysvaalin toimittaminen-
5Vantaan kaupungin vahinkorahaston pääoman korottaminen-
6Henkilöstökertomus 20171 kpl
7Vantaan hyvinvointiohjelma 2018 - 20221 kpl
8Sosiaali- ja potilasasiamiehen raportti toimintavuodelta 20171 kpl
9Tilakeskuksen ja kuntatekniikan keskuksen vuonna 2017 valmistuneet merkittävät toimitila- ja kunnallistekniikan investointihankkeet2 kpl
10Valtuustokauden strategisten päämäärien 2013–2017 mittarien ja strategiaan sisältyvien ohjelmien loppuraportti1 kpl
11Vastaus Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän ja Vihreiden valtuustoryhmän sekä 11 muun valtuutetun aloitteeseen asiakasmitoituksesta Vantaan lastensuojelun sosiaalityössä1 kpl
12Vastaus Vaula Norrenan ja 22 muun valtuutetun aloitteeseen sisäilmasairaille sopivien koulutilojen saamiseksi eri puolille Vantaata1 kpl
13Vastaus Tanja Vahvelaisen ja 38 muun valtuutetun aloitteeseen vuoroasumisen saamiseksi oppilaaksioton ja koulukyydin perusteeksi1 kpl
14Asemakaavan muutos 002311, 64 Kuninkaala, 66 Hakkila, 93 Vaarala, 94 Hakunila, 96 Itä-Hakkila, 97 Kuninkaanmäki3 kpl
15Asemakaavamuutos 002261, ja tonttijako sekä tonttijaon muutos 60 Hiekkaharju / Kulleropuisto3 kpl
16Asemakaavan muutos 002347 sekä tonttijaon muutos, 61 Tikkurila / Kukkakedon päiväkoti2 kpl
17Asemakaava 403500 ja tonttijako, 40 Ylästö / Sutars 23 kpl
18Asemakaavan muutos 002295 ja tonttijako sekä tonttijaon muutos, 70 Koivukylä / Asolanväylä 48-503 kpl
19Asemakaavamuutos 002328 sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, 18. Vantaanlaakso / Vaisala2 kpl
20Asemakaavan muutos nro 002334, 23.Kivistö / Paasitie 7b3 kpl
Kokousmateriaali:
Kaupunginvaltuusto esityslista 09.04.2018 18:00 (A, J)
« Paluu edelliselle sivulle

 

 

Avainsanat: Altistunneet, altistuminen, homekoulu, vanhusten yksinäisyys, ikäihmiset, vanhusten kotihoito, henkilöstön hyvinvointi, sairaspoissaolot.

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kysymyksellä vähennän roskapostia.